EOCM Conquered Genting Highlands

Tired of being “abused” by postings such as “Exora cannot climb lahhh”, “Exora engine sure broken if go to Genting lahhh”, “1.6 mana ada power”, “kawan aku cuba bawak exora ke genting tapi tak boleh naik”, “aku dengar cerita ada exora pecah enjin masa cuba panjat genting”….. EOCM organised a convoy named “EOCM 2010 GENTING HIGHLANDS ROAD TOUR”.

88 Exorians together with their family members gathered in the early hours of a beautiful Saturday, 9th January 2010 at Genting Sempah Rest Area to begin a journey that hopefully will stop all those bullshits published in not only automotives forums but also on political forums! Since day one of its launching… the Exora with its considered small 1.6 litre engine had never missed being bashed blindly by the “automotive experts” who did not even care to at least give it a test drive first before opening their big mouth.

Here are some of the highlights of the event.

The Sticker
The Starting Point at Genting Sempah Rest Area
The Convoy
genting parking

For more pictures and comments, please visit our forum.

41 thoughts on “EOCM Conquered Genting Highlands

  1. Yes.. “automotive experts” should test drive before opening their “stinky mouth”. anyway, nice event!!

  2. Pingback: EXORA OWNERS CLUB Climbed Genting Highland | Ezzy Get A Car

  3. haha.. climb sure can climb… but the matter is… HOW FAST CAN IT CLIMB???? The critics may well just use the wrong phrases like ‘tak boleh naik’.. logically even a 1.3 can climb Genting with full load.. just how well the machine handles it with that powerless roar…Imagine climbing and you see a Grand Livina or a Grandis woosh by your Exora trying to churn that outdated campro technology.. no power. But exora is a winner on budget price.

  4. hai exorian perh gempak lah kelab proton nih hehehe conrat to all of u we prosboc say tahniah…… tak kembangkan sayap ke borneo ke ..

  5. A bold move to highlight true capabilities. An effort many have shared to show the greater many that they are mistaken. Congratulation. I will start my first move to buy one. Thank you.

  6. semalam aku dlm pertimbangan nak beli EXORA…lepas dgr mcm2 cerita kurang sedap pasal MPV ni….lepas tu semalam gak aku surfing internet nmpak berita pasal event ni…aku rasa kagum lak….terus yain…tadi aku pergi showromm terus proceed na beli EXORA…insyaAllah minggu depan aku dapat EXORA AT M-LINE aku…hehehe..kat JB ade geng2 EXORIAN ni x? info aku…krazy_art@yahoo.com

  7. Congrate Ronin for being the proud exora owner soon. To find other members in your region and se-malaysia, why not join our forum… just join our club under the Exora Owners Club Malaysia (EOCM)…
    tq

  8. Salam @ selamat sejahtera.

    saya tertarik juga dengan exora ni, ingat nak beli satu itupun kalau masalah air cond dan penyerap hentakan exora telah dapat diatasi. Ada sesiapa yang boleh declarekan yg exora 2010 telah bebas dari semua masalah itu…tq.

  9. Salam exorian,..saya berminat dgn exora..H-Line dgn M-Line,..beza nmpaknya..spotlight,spoiler,krom(belakang),armrest, auto cruise, gps n dvd, leather seat.

    nak tanya kpd exorian yg berpengalaman pakai M-Line,..kalau nak tambah mcm spotlight, spoiler, crom anggaran berapa budget?..area mana boleh buat?..

  10. mr wookie,it seems that u tak faham pun abt technology,exora is far more powerful than livina,in fact the 1.8 livina lebih 1 bhp jer dari exora yang cuma 1.6.if i cakap i bole outsprint that 1.8 livina for breakfast.whut is yr say?even s class merc pun akan merangkak going steep genting hill.let alone your car huhuhuhu,i rasa yr ride is just the suzuki apv wakakakakakakak!

  11. mana lebih pickup masa naik bukit tinggi mcm nih? AT atau MT?dah pernah try Lebuhraya Timur Barat…Kulim -Gerik – Jeli?

  12. utk afif..
    saya telah laluai hampir seluruh malaysia…kecuali belah selatan..
    dari kl ke kelantan..melalui pahanng dan terengganu…
    dari kelantan melalui lebuh raya timur barat.. ikut tapah kelua kuale kansor…
    melalui jalan bentung ke kota bharu dari kl dan sebaliknya.. dengan muatan 7 orang sekeluarga termasuk 4 beg besar bertroli..walau pun terpaksa letakkan 2 beg di bhg penumpang..(space tak cukup kat luggage belakang)
    dari kl ke bukit kayu hitam melalui highway utara-selatan.. balik kl melalui jalan lama bermula taiping ke kelang dan shah alam dengan muatan 5 dewasa berbadan ‘bagak2′ termasuk beg pakaian masing2…
    bagi saya ok… tak de pulak rasekan under power seperti yg dikatakan.. walaupun sebelum ini saya menggunakan wira 1.6 dan selalu kene speed trap(saman)..
    semasa ke kedah semua yg mengikuti saya rata2 memiliki kereta ber kuasa besar dari exora.. dr segi ke”power”annya .. ade yg guna ford renger, v6, citra serta citeron zx.. mengakui dan seperti tak percaya
    tentang exora dr segi kelebihan campro cps nya.. sebab antara kami hanya saya yang menjadi penumpang dlm kereta sendiri…

  13. p/s
    saya gunakan a/t.. saya pikir mungkin m/t lagi pick-up sebab a/t ni gearbox die rajin sgt, tak payah disurh tukar gear… maklum je lah a/t…..
    rekomen nak main pick-up better manual…
    p/s
    bukit paling tinggi pernah saya daki adalah perjalanan dr gua musang ke kuala lipis (bukit 7/ bukit lanjut)
    siap boleh potong toyot unser dan avanza.. mungkin 1.3 kt…..

  14. macam2 org ckp pasal exora. lantakla apa yg diaorang nak kata. dont just say or bashing proton easily.Go c and test drive kat proton .it doesnt need cash to test drive. takut full load x leh naik genting? dont just saya letak wish full load and exora full load pastu compare..wish 1.8 la..apple to apple guys..after test baru ckp..there must be facts before says.kalau rasa x confident compare lagi mpv yg seangkatan dgnnya..kasi full load pastu try climb genting.. :) find solution than confusion…

  15. memanglah org ckap mcm2 psal PROTON EXORA neh….hamba dulu amat yakin mse nk bli EXORA neh…walaupun org ckap psal engine tak power..sbab hamba yakin dgan buatan RAKYAT MALAYSIA sndiri kalu bkan RAKYAT MALAYSIA yg nak skong proton sape lgi??..tkkan org luar…RAKYAT MALAYSIA sndiri pon tk nak bli kete proton apetah lgi org luar nk bli….kalu exora underpower apasal boleh panjat GENTING…..pikirlah sndiri…walaupun exora neh dah trkenal dgan msalah die sprti ekon…ini bkan brmaksud EXORA TAK BERKUALITI….smua bnde tk perfect…kalu kte kete jepun baguih sgat…apasal ari tuh TOYOTA RECALL blik camryy sbb msalah brek..pikirlah sendiri….hamba cuma nk nasihatkan pada pembasher proton sila pikir bliklah ye…

  16. -aku dah pun book Exora MT…Kesimpulan,kalau orang cakap underpower la apa la..senang je..kalau mampu..beli la Wish ke..Elegrang ke..so itu je kemampuan kita..Nak lari laju2..huuh..takkan bawak anak ramai2 nak belasah sampai 140 gak..120 tu kira dah over speed limit dah..nanati terlangkup..menyesal tak sudah..kereta ni for family ..nak-nak paling mampu milik…nak lagi power lagi pikup lagi laju…tengok poket sendiri..lu pikir la sendiri..dulu masa aku nak beli kenari ,macam2 aku baca dalam internet..tak pun aku alami apa2 problem pun..yang penting support local brand..bila kita nak maju kalau ramai yang tak tahu ,cuma dengar cakap mulut ke mulut je dah buat penilaian..lu ikir la sendiri lagi sekali..hehe..oh.. Ezora ku..lamanya menunggu…

  17. yela tu… korang ckp exora tk perpect tp korang penah ke fikir model mpv kt malaysia or luar negara yang setara harga n survey hargany.. sy bangga memiliki exora sbg rakyat Malaysia sbp byk aspek yg memblhkan rakyat malaysia berfikir utk mnjd rakyat Malaysia yg sejati. Dgn exora hargany berpatutan, selesa, model lawa, part mudah dpt, servis ada d mana2 n berpatutan, aksesories blh tmbah dgn harga murah n ckup mengkagumkan dlm variasi pelbagai.. pendek kata sedap melihat senang memakai..! Soal enjin.. so sini kita kena belajar cara nak jaga enjin.. exora campro 1.6 minyak tklah sekuat 1.8 or 2.0 so jst releks bila membwa.. kan konsep famili car drive n steady so itulh variasi exora.. korang if bwa famili laju2 msti korang membahyakn famili sndiri kot.. anyway.. exora cipta 1 variasi yang kereta len tk ada.. so u fikir la sendiri!!!!!

  18. Salam exorians. Saya baru dapat exora WTQ 7613, seronok lak masuk blog ni, camne ye nak jadi member dan leh dapat sticker EOCM tak ?

  19. Salam exora. Saya baru beli exora WTQ 7613, minat sangat nak join the club, tapi camne ye, lagi satu boleh dapat sticker EOCM tak? Baru bawak 2 minggu, masih x cukup skill sebab xpernah pakai auto, tapi setakat hari ni, memang best, bawak laju xrase ape-ape…..jarang pg kat D, lebih pada gear 3 dan 2 aje, betul ke cara pemanduan saya, sebab kalau guna D, bila nak take over rasa cam lambat pick-up, tolong kongsi pengalaman anda bersama saya. Thanks.

  20. Aku akan beli Exora gak.tapi maybe lagi 3 tahun.Masa tu, Exora dah kuar model facelift kot.Lagi cun dan maybe ada beberapa upgrade parts lagi kot.coz bagi aku,exora ni je yang berbaloi untuk familyku.dari segi harga,space,design semuanya sedap mata memandang.tak perlu mahal2 sangat mpv,or enjin power2 sgt.coz aku nk bawak family jalan2,bukit nak race kat litar Sepang.Genting Highland tu maybe aku pegi 1tahun sekali,so mpv aku tak perlu la nak power sgt panjat gunung tuh..laju2 panjat gunung wat pe..bukannya nak rush apa2 pun.yang penting,jalan2 sambil santai2 je…

  21. salam utk semua…

    mmg best dpt pakai exora nie…
    rasailah sendiri bila anda memandu nya

  22. I am seriously considering buying a H line exora. I have been driving a Nisan Serena 2.0 for 13 years virtually trouble free. The tourque figure worries me though, the exora’s is 3 Kg/Nm heavier compared to my Serena which is already a slowpoke, though it (the serena) can and did do Genting Hilands with no problem. Temp level just steady during the climb.
    I am however very impressed with the other features of the Exora which is light years ahead of its competitors. I am trying to get a test drive soon in Setapak, but the salesman seemed not very knowledgeable about its features. I tried the Jln Ampang 3 weeks ago, but one attended to me despite standing there for 1/2 hour. I supposed its a take it or leave it attitude, sigh

  23. I also heard there is a lightly turbo charged unit in the works. It is just to boost the power by 20%. Anyone has any more info on this?

  24. hi guys,

    sy denny, pemilik Exora M-line di indonesia.. salam kenal :)

    sy mo tanya dikit nih.. hrg fog lamp & bracket & switch nya di malaysia brapa yah??
    M-line saya gak ada fog lamp nya..
    thx..
    rgds.
    Denny

  25. salam. saya memiliki exora h/line a/t. Telah bergerak ke kuala terengganu dari batu pahat, johor baru2 nih. Dengan muatan 7 dewasa dan 1 kanak-kanak berserta beg yg memuatkan pakaian 3 hari 2 malam setiap orang (bayangkan). Exora yang baru dibeli sebulan bergerak dengan lancar tanpa apa2 masalah. Walaupaun ada sesetengah beg terpaksa diletak di ruang kaki tpt duduk hadapan yg luas tempatnya. Semasa di highway pantai timur cuba speed, boleh bergerak 130 km/h dengan muatan yg full, tak habis tekan minyak lagi tuh. Tapi terpaksa perlahan sikit sbb teringatkan nyawa yang dibawa. Pemanduan amat selesa walaupun jalan gambang segamat tidak berapa elok . Saya guna rim 17 tayar 50 series, tak jejak pun tayar kat mudguard. Pemanduan yang selesa. Semasa di jalan gambang boleh siap konvoi ngan stream dan innova lagi sampai kat segamat. Rasa bangga plk sbb bila mereka potong kereta lain , kita pun potong sekali. Enjin tetap senyap walaupun jalan jauh. tahniah exora, Tak rugi beli exora.

  26. Betul lah cakap TDM melayu mudah lupa…… apa yang aku dok tengok dalam komen hal hal kereta buatan Malaysia ni kebanyakan Bangsa kita…..Aku nak tanya pada yang dok komen dan kondem kheta buatan negara sendiri ni……..Apa dapat bangga nya kita kheta buatan negara luar..?
    dan apa yang membebankan kita bila kita puji dan sokong kheta buatan negara sendiri…? Aku dari mula kheta buatan kita keluaq aku beli Proton Saga masa tu RM17k + + lepas tu kalau tukar pun tetap kheta buatan negara sendiri…Dan terbaru aku dok tengah tunggu Exora.. aku pakai pesona baru 2 tahun anak2 gaduh tak selesa aku pun tukaq ambik Exora…
    Bagi apa orang nak kata kata..yang penting aku bangga kheta buatan negara aku….

  27. Asslamualaikom. Saya adalah pemilik Exora H/Line PJH 4598 .Sudah hampir setahun menggunakannya.Syukur semua dalam keadaan baik.Setakat ini sensor pendingin udara ada sedikit masalah selepas 3 bulan pakai.Lepas tu pi tukar sensor sampai la elok.Lain-lain setakat ini tidak ada apa-apa masalah.
    Pengalaman pertama masa cuti sekolah bulan Decemcer 2009 ialah memandu dari Baling ke Segamat Johor ikut Lebuhrya Utara Selatan dan balik sejauh 1500 km.Sungguh menyeronokkan.Tidak ada beza kalau banding dengan Grand Livina .Kami naik 10 orang bersama 6 buah beg besar di belakang dari Segamat ke S/Petani masa balik.Boleh speed 140 km/j biasa saja. Kalau pasang Thule box atas bumbung lagi cantik.
    Pengalaman kedua ialah memandu dari S/Petani Ke Tol Air Keroh , Melaka pergi dan balik dengan muatan anak sekeluarga 7 orang.Selesa sungguh dan pendingin udara tip-top sejuk walau pun waktu tengahhari.
    Pengalaman ketiga ialah memandu Exora bersama keluarga 7 orang ke Kuala Lipis , Pahang dari Baling pada 16-7-2010/Jumaat.Kami melalui Lebohraya timur barat ke tanah merah kelantan sebelum menyimpang ke Kuala Krai dan terus ke Gua Musang.Jalan raya memang berbukit.Pada mula hati berdebar juga sebab pertama kali melalui jalan berbukit.Dok dengar orang kata Exora tak power bila naik bukit.Tapi semuanya meleset.Orang yang kata tu mereka tak pernah memandu Exora.kalau depa memandu sendiri baru depa tau, power atau tidak.Syabas Exora moga lebih cemerlang di masa depan.
    Semasa balik teringat nak ke Kuala Trengganu dari Gua Musang.Nak cari jalan pintas.Tanya orang tepi jalan .Depa kata abang ikut Felda Aring 1 terus ke Tasik Kenyir dan akhirnya ke Kuala Berang,Trengganu.Semasa melalui Felda Aring jalannya sangat teruk dan berbukit tinggi.Tidak ada kereta biasa lalu di sana . Kami hanya berjumpa kereta pick-up/ pacuan 4 -roda dan treler buah kelapa sawit. Dalam perjalanan sampai dekat simpang Taman Negara Kuala Koh saya bertanya kepada pekerja ladang sawit arah ke Kuala Berang. Mereka kata kereta Exora tidak boleh lalu di sini kerana bukit tinggi. Saya berasa berdebar dalam hati dan bagi menguat semangat saya kata kepada mereka , ini kereta malaysia mesti boleh. Bila saya teruskan perjalanan lebih kurang 2 km saya ternampak jalan melalui bukit yang sangat tinggi. Tertanya dalam hati sendiri, boleh lepas ke kereta aku ni. Terus masuk gear 3 , dengan berhati-hati kereta Exora saya boleh melepasi bukit tersebut dengan selamat. Tak ada apa-apa masalah pun.Cuba dulu baru tahu.Kalau tak cuba pakai dengan orang kata sampai bila kita tak tau.Akhirnya saya sampai di Kawasan tasik kenyir .Pemandangan sangat cantik dan suasana sungguh nyaman.hilang rasa letih tiga jam memandu.Akhirnya sampailah ke Kuala Berang dan membeli keropok lekor seguni.Pada jam 5.30 ptg saya berada di Bukit Bunga Kelantan dan sampai di Baling jam 9.30 malam denga selamat. Kereta Exora tidak ada apa-apa masalah semasa memalui kawasan berbukit atau dijalan rata.
    saya ingin menasihatkan kepada sesiapa yang nak beli Exora belilah kerana ia buatan malaysia kalau orang malaysia tak beli siapa lagi nak beli. Perasangka negatif mesti dibuang dan kita mesti positf dengan dengan barangan buatan malaysia.Hidup Exora dan Exora Boleh.
    Sekian lah sja pengalaman memandu Exora kereta malaysia yang sentiasa boleh.

  28. Exora bila nak keluar model 1800 c.c. tak sabar nak tengok model baru tu.Jika ada maklumat terkini tolong maklum kepada semua Exorian di malaysia.Kira akan support product malaysia because we are malaysian.we are proud of it. TQ

  29. Salam…

    Saya pemilik baru Exora M-Line/AT.

    Proud to be Exorian, Malaysia’s First MPV. Affordable yet sangat selesa untuk keluarga saya yang punya 2 kids & sorang maid… Saya tukar player kat dashboard dan pasang 2 monitor di kepala seat hadapan for both kids. Both kids are very very happy with the new MPV. They love it so much..!!

    To Denny : Fog lamp sahaja (w/o chrome bracket) sekali install RM250 di sekitar Taipan USJ.
    Saya juga sedang mencari chrome plate kat belakang tu. Siapa yang ada info mana kedai aksessori boleh cari..?

    Thanks & warmest regards

  30. Kebanyakan orang salah paham …… kutuk dan kritik tak sama.
    Banyak orang yang kritik kerana ia adalah fakta .
    Banyak orang yang kutuk kerana ia adalah auta .

    Banyak orang kata power pasal horse powernye 125hp … tapi pada berapa rpm ?
    Berapa tourque nyer ?
    MPV bukan pasal horse power … yang penting tourque nyer …

    Kalau 125hp pada 6k rpm …apa gunanyer … kebanyakan kenderaan guna purata 3000rpm jer
    Engine besar pada MPV kerana perlukan tourque nyer untuk membawa lebih bebanan ….
    Orang kritik pasal proton ni kerana proton tak de semangat untuk memberi sesuatu yang berkualiti untuk rakyat melaysia . Tau nak sembelih jer …. dia dah tau 1.6 tu under power tapi dok kuarkan jugak.. Yang kita lak bangga .. pasal ia melaysia … Itu yang proton ambil kesempatan . Kalau tak beli , produk tak jalan … baru dia tau rakyat melaysia ni bukan bodoh … tapi tu la .. itu jer yang mampu .. pasal tu dia tau .. org malaysia beli gak ..
    Saya sokong matlamat asal proton … tapi sekarang ni dah songsang …
    Dia kena lantik seseorang yang boleh memimpin dan berpandangan jauh .

  31. Saya dahulu dari automotive industry. Peningkatan Proton selepas Dato Syed ambil alih memang nampak perubahan. Biasalah kutukan dan tohmahan dari individu. Ada yang kata lembab mengejar teknologi, takde kualiti, copycat, takde power lah. Tapi ramai ‘dengar orang kata’.

    Gearbox exora kalau tak silap saya menggunakan Invecs II. Pada kaki mitsubishi, diorang sedia tau Invecs II ni. Tapi disebabkan patend, taklah tulis MMC Invecs II. Gearboxnya robust, kena hi RPM baru torquenya melonjak. Satu lagi antara pemandu sedar atau tidak Exora ni FF drive atau front wheel drive. Tak seperti Avanza yang menggunakan FR atau rear wheel drive. Dalam teori, sistem yang paling bagus untuk membawa beban berat seperti MPV adalah FR. Sebab daya tujah yg tinggi berbanding FF yang menarik beban. Memang ratio body to weight kurang, tapi ratio gearbox telah mengoptimumkan yang kurang tu.
    Toyota pun banyak redesign je existing engine, chassis, sebab kita dah kelabu dengan namanya. Nampak gah je. Saya rasa kalau proton penah keluarkan Campro 2.4, pasti akan diletakkan pada Chassis Exora dan jadi Royale Exora. tak gitu. Cuma terkilannya, Projek usahasama engine Petronas E01W dan Proton dah senyap. Dan saya tetap menyokong Dr. M menjadi penasihat Proton.

  32. aku rsa ko ni betul la danish.pada mulanya aku rs macam bengang gak org dok komplen2 pasal proton nih.tp bila terbaca artikel kau ni ada btlnya jugak.hissh…penin2..

  33. I install surbo pada my exora, lepas tu tambah lak voltage regulator dan ignition booster…mmg best..lagi tersa power ..tak menyesal pasang…kos RM500…fuel consumption maintained je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>